News

16 March 2022


Veure Tots

Marvin Agüero (GlobaLS) comparteix el primer conjunt de models BERT per al guaraní

Marvin Agüero, ajudant de recerca del projecte ERC StG “Social Networks of the Past. Mapping Hispanic and Lusophone Literary Modernity, 1898-1959” del Laboratori de Recerca en Estudis Literaris Globals (GlobaLS), juntament amb David Vilares (Universidade da Coruña) i Antonio G. López-Herrera (Universidad de Granada) acaben d’alliberar un model de llenguatge per al guaraní, el primer per a una llengua indígena.

Aquest model, fruit de la tesi doctoral del Marvin, Machine Learning approaches for Topic and Sentiment Analysis in multilingual opinions and low-resource languages: From English to Guarani, és un estat de l’art totalment lliure que democratitza l’accés i ús d’aquestes tecnologies per part d’altres investigadors de tecnologies del llenguatge.

> Veure el model BERT per al guaraní

> Més informació a través de Twitter: https://twitter.com/marvinaguerot/status/1499781847705956359