News

27 October 2021


Veure Tots

Alessio Cardillo, nova incorporació al projecte ERC StG MapModern del grup de recerca GlobaLS

Aquest mes d’octubre, Alessio Cardillo s’ha incorporat com a investigador postdoctoral a l’equip del projecte del grup de recerca de l’IN3 GlobaLS ERC StG “Social Networks of the Past. Mapping Hispanic and Lusophone Literary Modernity, 1898-1959” i com a col·laborador interdisciplinari del grup de recerca CoSIN3, també de l’IN3.

Cardillo és doctor en física per la Universitat de Saragossa (2014), i té un màster i un grau en la mateixa disciplina per la Universitat de Catània (Itàlia).

Ha treballat com a becari postdoctoral a l’Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) de Suïssa, a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) a Tarragona, a la Universitat de Bristol (Regne Unit) i a la Universitat Rovira i Virgili.

La seva recerca se centra en l’estudi de sistemes complexos, especialment aquells cartografiables com a xarxes. Més concretament, Cardillo analitza les propietats estructurals de xarxes de mobilitat urbana, col·laboracions científiques, col·leccions de documents i xarxes multicapa (entre d’altres). A més, també estudia l’aparició de comportaments col·lectius com la cooperació, la sincronització i la propagació de la pandèmia mitjançant l’ús de models de dinàmiques coevolucionàries.