News

1 February 2021


View All

Maud Gonne s’incorporarà a GlobaLS amb una beca Marie Skłodowska-Curie

Maud Gonne (CON ENLACE INTERNO A TEAM > RESEARCHERS > MAUD GONNE), investigadora de la Universitat de Namur, la Universitat Catòlica de Lovaina i la Universitat de Lieja, ha rebut una beca Marie Skłodowska-Curie (MSCA-IF) per treballar com investigadora postdoctoral a la UOC i al nostre grup de recerca, sota la supervisió de Diana Roig-Sanz.

Amb aquest finançament, Gonne podrà dur a terme el projecte TRANSREGIONS, que té com objectiu estudiar l’emergència de les xarxes transregionals i els seus mediadors a les distintes fases de la construcció d’identitats regionals a Europa.

Amb aquesta recerca, que combina mineria de dades (data mining), anàlisi de xarxes socials, i la teoria de la complexitat (complexity theory), la nostra investigadora espera donar els primers passos decisius cap a l’escriptura d’una “histoire croisée” dels moviments regionals europeus, oferint una perspectiva descentralitzada que destaca el paper de les cultures i agents minoritaris davant dels models historiogràfics dominants, nacionals i monolingües.