News

26 enero 2022


Ver Todos

Aitana Bellido, nova membre de GlobaLS i del projecte “Global Novel”

Aitana Bellido s’ha incorporat recentment com a ajudant de recerca del projecte “The Novel as Global Form. Poetic Challenges and Cross-border Literary Circulation”, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) del Govern d’Espanya i co-dirigit per Neus Rotger, investigadora del Laboratori de Recerca en Estudis Literaris Globals (GlobaLS).

L’Aitana és graduada en Dret i en Traducció i Interpretació per la Universitat de Salamanca i la Universitat de Barcelona i té un màster en Edició per la Universitat Pompeu Fabra.

Ha treballat com a redactora digital i com a becària a l’editorial Anagrama, on ha pogut veure de prop com funciona la indústria del llibre en l’àmbit nacional i internacional. La seva trajectòria professional també li ha permès treballar en un despatx d’advocats de propietat intel·lectual i industrial i fer encàrrecs com a traductora i editora.

A la seva experiència dins del sector cultural, lingüístic i jurídic s’afegeix també un interès per la construcció lingüística i cultural de la identitat, especialment en escriptors multilingües, com Jhumpa Lahiri o Nancy Huston, objectes del seu Treball de Fi de Grau en Traducció i Interpretació. La intersecció entre lingüística, literatura, identitat i gènere és el seu principal interès acadèmic, i espera que aquesta nova aventura li permeti aprofundir en les seves passions: la literatura, l’edició i la traducció literària.