News

24 May 2023


Veure Tots

GlobaLS acull candidats/des a les beques postdoctorals Marie Skłodowska-Curie

El Laboratori de Recerca en Estudis Literaris Globals (GlobaLS), dels Estudis d’Arts i Humanitats i de l’IN3 de la UOC, convida a investigadores i investigadors a presentar-se al programa de beques postdoctorals Marie Skłodowska-Curie (MSCA PF) i rebre supervisió i assessorament per part de GlobaLS durant el procés de candidatura.

Sobre GlobaLS
A GlobaLS connectem els estudis literaris amb la història del cinema, la sociologia històrica, i les humanitats digitals. Prenem una perspectiva global, interdisciplinària, digital i de gènere, i analitzem fenòmens culturals i literaris transfronterers. Treballem en cinc línies de recerca: Fluxos de Traducció Globals, Novel·la Global, Entorns Literaris Globals, Cinema Global i Imaginaris Socials Globals. 

Actualment, coordinem el projecte de l’European Research Council (ERC) “Social Networks of the Past. Mapping Hispanic and Lusophone Literary Modernity, 1898-1959” (referència 803860), i participem en el projecte “La novela como forma global. Desafíos poéticos y circulación literaria transfronteriza” (referència: PID2020-118610GA-I00), finançat per l’Agencia Estatal de Investigación (AEI).

Les beques Marie Skłodowska-Curie
Les beques Marie Skłodowska-Curie tenen com a objectiu potenciar el talent creatiu i innovador de les investigadores i investigadors postdoctorals d’arreu del món. Proporcionen finançament per a 12-24 mesos de recerca, centrats en el desenvolupament d’un projecte que permeti generar nou coneixement i acompanyar la carrera de l’investigador o la investigadora, que treballarà estretament amb un/a supervisor/a d’una universitat europea o nord-americana. La beca inclou finançament per pagar un sou, ajuts per a la mobilitat, ajuts familiars (si s’escau) i despeses de recerca. 

El termini per a presentar-se a les beques MSCA és el 13/09/2023.

Assessorament de GlobaLS
Com a grup d’acollida, a GlobaLS oferim a les candidates i candidats l’oportunitat de treballar conjuntament amb supervisores molt reconegudes en el seu àmbit i amb una llarga trajectòria, que oferiran assessorament i suport en el procés de redacció i presentació de les propostes. El grup compta amb experiència en aquesta convocatòria i ha assolit resultats exitosos en diverses edicions. 

Podeu trobar informació sobre les persones que coordinen les línies de recerca de GlobaLS més endavant.

Requisits
Les persones candidates se sometran a un procés de preselecció basat en el seu currículum, idea del projecte i motivació. Aquests són els requisits:

  • Tenir un doctorat i experiència en recerca a temps complet.
  • Triar la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) com a institució d’acollida.
  • Els i les sol·licitants de qualsevol nacionalitat són benvinguts/des, però no han d’haver viscut o treballat a Espanya durant més de 12 mesos en els 3 anys anteriors al 13 de setembre de 2023, la data de tancament de la convocatòria (norma de mobilitat). O han de sol·licitar la modalitat outgoing (desenvolupament del projecte en un tercer país no associat a la comunitat europea), que permet tornar a una universitat europea un segon o tercer any. 

Inscripció i selecció
Per a participar a la preselecció i rebre assessorament per part de GlobaLS, cal emplenar aquest formulari d’inscripció i presentar els següents documents en PDF abans del 25/06/2023 com a tard. Els documents poden ser en castellà, català o anglès.

  • Carta de motivació (màxim 1 pàgina): antecedents i objectius de la carrera, idea del projecte i vincle amb l’experiència de la persona supervisora.
  • Currículum (màxim 3 pàgines).

Les persones seleccionades seran contactades abans de l’1/07/2023, o immediatament després de la seva sol·licitud, quan se les informarà dels propers passos del procés.

Línies de recerca i supervisores de GlobaLS

Fluxos de Traducció Globals
Coordinadora: Laura Fólica | lfolica@uoc.edu
També pot dirigir projectes MSCA la Diana Roig-Sanz

Novel·la Global
Coordinadora: Diana Roig-Sanz | dsanzr@uoc.edu
També poden dirigir projectes MSCA la Laura Fólica i l’Aurea Mota

Entorns Literaris Globals
Coordinadora: Aurea Mota | amotad@uoc.edu

Cinema Global
Coordinadora: Ainamar Clariana-Rodagut | aclariana@uoc.edu

Imaginaris Socials Globals
Coordinadora: Natàlia Cantó-Milà | ncantom@uoc.edu

 

Contacte
En cas que hi estigueu interessades o interessats, podeu escriure a la coordinadora de GlobaLS (dsanzr@uoc.edu) o a qualsevol de les coordinadores de les línies de recerca.